Reformer Pilates Nedir?
Pilates’in kurucusu Joseph Pilates tarafından savaşta yaralanan askerler için reformer pilates düzeneğini kurmuştur. Günümüzde reformer aleti Joseph Pilates’in kullandığı aletten çok daha gelişmiş bir durumdadır. Reformer, cadillac, chair, barrel gibi mekanik cihazlar ile kas kuvveti ve esnekliği üzerine çalışılabilmektedir.
Reformer aleti, alttaki zemini ileri geri hareket ettirirken direnç oluşturmak için farklı ağırlıklı yay kombinasyonlarını kullanan yatak benzeri bir çerçeve üzerindedir. Bir reformer aleti kullanarak güçlü kaslar oluşturmaya yardımcı olarak küçük kas gruplarını da güçlendirebilirsiniz.
Minderde mümkün olandan daha fazla egzersiz yapabilir ve oturarak, sırt üstü veya yan yatarak dizlerinizin üzerinde dengede durmaya ve ayaklarınızı kullanmaya kadar çok çeşitli hareketlerle çalışabilirsiniz.
Reformer pilatesin faydaları nelerdir?
- Omurga problemlerini azaltır ve iyileştirir.
- Esneklik kazandırır.
- Pelvik taban kaslarını güçlendirir.
- Vücudu sıkılaştırır, şekillendirir.
- Kas yoğunluğunu artırır.
- Hareket kabiliyetini arttırır.
- Omuz, sırt ağrısı, bel ağrısı problemlerine karşı önleyici tedavi niteliğindedir.
- Kombine egzersizlerle karın güçlendirme yapılır.
- Vücudun daha dengeli olmasını sağlar.
- Kişinin dayanıklılığını arttırır.
- Konsantrasyon yeteneğini güçlendirir.
- Nefes ritmini düzenler.
- Genel postürü duruşunu düzenler.
- Stresi azaltır.
- Aletli pilates sporcularda sakatlanma riskini en aza indirir.
- Kan dolaşımı hastalıkları ve eklem rahatsızlıklarının oluşmasını engeller.
Reformer pilates, matta yapılan pilatese oranla kişinin vücut ağırlığını farklı yaylarla desteklediğinden dolayı bu direnç sistemiyle kasların tam anlamıyla çalışması mümkün olur. Birebir eğitime olanak sağladığı için de kişiye özel ihtiyaçlar doğrultusunda düzenlenmiş bir program ile çalışılır.
Fizyoterapist Eşliğinde Yapılan Pilatesin Farkı Nedir?
Fizyoterapist eşliğinde klinik pilates, pilatesten farklıdır, öncelikle geçmişteki şikayetleri dinlenerek,vücut anamnezi alarak,postür analizi yaptıktan sonra bireyin özel yaralanmalarını ve fiziksel ihtiyaçlarını dikkate alınarak program oluşturulur.
Fizyoterapistler, fizyoterapi ve egzersiz fizyolojisi konusunda uzman bilgisine ve eğitime sahiptir, yani hangi pilates egzersizlerinin hangi hastaya en uygun olduğunu analiz edebilir ve rutinlerini bu ihtiyaçlara göre değiştirebilirler.